Basis Opleiding Nagelstyliste

Opleiding Nagelstyliste • Nagelstyliste worden

De nagelbranche is de afgelopen jaren een sterk groeiende sector geweest en zal dat ook de aankomende jaren blijven. Zeker als we kijken naar de Verenigde Staten waar op elke straathoek een nagelstudio is te vinden, in Nederland is dat nog lang niet het geval.

Wij gaan een stukje terug in de tijd en werpen een blik op één van de weinig beschikbare onderzoeksrapporten; in de V.S. werd in 2010 bijna 6,27 miljard dollar uitgegeven aan nagelverzorging.

Een paar opmerkelijke getallen en feiten uit dit rapport waren:

Kortom in een nagelstudio is veel meer te doen dan je zo op het eerste gezicht zou denken. In Nederland zijn we aardig op weg maar we lopen nog steeds achter, omgerekend naar Nederlandse verhoudingen zouden wij ongeveer 20.000 nagelstylisten en 3250 nagelstudio's met een gezamelijk omzet van 355 miljoen moeten hebben.

Maar we zijn er nog lang niet want uit de meest recente cijfers blijkt dat er pas 11.300 nagelstylisten aan het begin van 2023 waren ingeschreven bij de KvK, maar toch is de groei van de nagelbranche -ondanks Corona- substantieel geweest in Nederland en ook waarschijnlijk veel hoger blijven liggen dan de 20% uit voorgaande jaren. Zeker nu de Nederlandse vrouw het steeds normaler gaat vinden dat een goede manicure een must is en dat je voor nagels lakken gewoon naar een nagelstudio gaat.

Voordeel van het vak nagelstyliste is dat je multi inzetbaar bent; je kunt je eigen agenda indelen, je kunt het combineren met een parttime baan of met het moederschap.

Opleiding Nagelstyliste • Basis Opleiding Nagelstyliste

diploma opleiding nagelstyliste

De praktijk opleidingen nagelstyliste (cursus acrylnagels of de cursus Gelnagels), dienen als basis en de workshops ter verbreding voor de meer uitgebreide opleiding allround nagelstyliste. Biab nagels zijn de laatste tijd sterk in opkomst, maar voor biab nagels met verlenging heb je toch nog steeds de basiskennis nodig, biab nagels behandelen wij daarom in een aparte workshop. De cursus acrylnagels is zo opgezet dat je zowel de theoretische kennis als de praktijkvaardigheden goed onder de knie krijgt. Het theoretische gedeelte is zeker net zo belangrijk als het praktijk gerichte gedeelte. Een goede nagelstyliste weet waar ze mee bezig is.

Uitgangspunt is dat je na de cursus Acrylnagels of Gelnagels aan de slag kunt als nagelstyliste, op de praktijkervaring na is dat met een van beide cursussen zeker mogelijk. Om praktijkervaring op te doen is een stage in onze nagelstudio mogelijk.

Waarom Acrylnagels als basis en niet Gelnagels, in praktijk is gebleken dat als iemand Acrylnagels zetten beheerst heel snel Gelnagels zetten kan aanleren, omgekeerd blijkt dat een stuk lastiger te zijn.

Werken met een model verdient de voorkeur, er zijn slechts een aantal workshops waar eventueel met een nail trainer zou kunnen worden gewerkt. Met een nail trainer bestaat het gevaar dat je jezelf de verkeerde technieken aanleert, die eenmaal aangeleerd niet zo makkelijk meer af te leren zijn.

Heb je de basis op zak dan kun je je kennis en technieken verder aanvullen met een van onze workshops.

De Basis Opleiding Nagelstyliste bestaat uit een van de volgende cursus onderdelen:

Wij krijgen veel vragen over de mogelijkheid om de basis praktijk opleiding nagelstyliste versneld te kunnen volgen. In veel gevallen is dat mogelijk, neem daarvoor even contact met ons op.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen over een opleiding, cursus of workshop kun je altijd bellen (010 - 466 0356) of e-mailen ([email protected])

Online Informatie Aanvragen

Tik op onderstaande knop om online informatie aan te vragen.

Online informatie aanvragenCRKBO SBB